O objektu

Investitor: DILL HILL

Objekat : ZLATIBORSKE TERASE

Lokacija: 

Objekat se nalazi u mirnom delu Zlatibora-Palisadu na Jevrejskom brdu, sa izvanrednim pogledom na ceo Zlatibor, odakle se do centra stiže laganom šetnjom za oko 10 minuta.

O objektu:

Objekat, namenjen za stanovanje ispunjava sve kriterijume za miran odmor, a opet opremljen svim potrebnim sadržajem za ugodan boravak. 

Planirani objekat, spratnosti Po+Su2+Su1+P+5+Ps. U podrumu objekta, je predviđena garaža, dok je u ukopanom delu Su2 predviđen moderan welness centar za buduće vlasnike stanova. U sklopu welness centra, predviđen je caffe. U preostalom delu Su2, kao i ostalim etažama predviđeni su stanovi. Ono što izdvaja ovaj objekat od svih ostalih objekata na Zlatiboru je kaskadna konstrukcija objekta sa neprohodnim krovnim terasama  orijentisanim ka Torniku. U sastavu svakog stana je terasa sa pogledom na planinske predele.

Oko objekta je predviđena dečija igraonica, kao i parking.

Konstrukcija:

Objekat je uglavnom projektovan skeletnim sistemom, sa betonskim platnima u ukopanom delu objekta sa AB stubovima, nosećim zidovima i stubovima. Svi betonski elementi se izvode betonom sa rebrastom armaturom(grede, stubovi, ploče), dok su ostali zidovi samo pregradni. Međuspratne konstrukcije su predviđene puni pločama, d=20cm. Fundiranje je predviđeno temeljnom pločom d=80cm. Iznad povučenog sprata je predviđen ravan krov, preko koga se postavlja najsavremenija hidroizolacija.

Materijali:

Spoljni zidovi i unutrašnji‚ između stanova predviđeni su klima blokovi. Pregradni zidovi su zidani blokovima, mašinski malterisani, dva puta gletovani i okrečeni diperzivnim bojama. Završna obrada fasade delimično će biti sa dekorativnim malterom i elementima planinskog stila, ukrasnim kamenom i drvenim oblogama, sa izolacijom od kamene vune. Zidovi i podovi kupatila se oblažu uvoznom keramikom prve klase, od renomiranih proizvođača, do plafona. Podovi u kuhinji se takođe oblažu uvoznom keramikom prve klase, dok se zidovi kuhinje oblažu u visini od 90-150cm. Obrada podova u sobama je projektovana tarketom. Spoljna stolarija će biti drvo-aluminijum, a umutrašnja će biti od furniranog medijapana. Ulazna vrata će biti sigurnosna. Grejanje je predviđeno norveškim radijatorima.

Welness centar:

Na nivou suteren 2, predviđen je moderan welness centar na oko 350m2. U sastavu welness centra biće bazen max dubine od 150cm, đakuzi, tri vrste sauna, slana soba, dve sobe za masažu, tuševi, dve svlačionice, topla klupa. Projektovana podna obloga oko bazena su protivklizne pločice. U  sklopu wellness centra biće i caffe.

Recepcija:

Na ulasku u objekat će se nalaziti recepcija, koja će biti otvorena 24 časa, preko koje će vlasnici stanova moći da organizuju izdavanje svojih apartmana i garažnih mesta, u okviru čega će biti organizovano čišćenje apartmana, zamena posteljine i peškira, doček i ispraćaj gostiju.

Caffe –restoran:

Pored wellness centra, nalazi se caffe-restoran ispred kog će biti bašta. U restoranu će se pored doručka služiti pizze, paste, salate…

Garaže: U podrumu objekta nalaze se garažna mesta, do kojih vodi stepenište i dva lifta.

Spoljašnji bazen: U okviru kompleksa „Zlatiborske terase“, nalaziće se i spoljni bazen.